Evenement

tipiterrein

Asturias, Spanje
Biscarrosse, Frankrijk

Sfeer

Op Enter The Wave staat de sfeer centraal. Je overnacht in grote, comfortabele tipi tenten rondom een gezamenlijke area met een lounge, hottub, de bar, podia, een diner tent en een beachvolleybal net waar de hele dag door kan worden gespeeld. Het terrein is besloten en daarom alleen toegankelijk voor mensen met een Enter The Wave bandje.

Muziekinstrumenten kunnen op elk moment van de dag worden geleend aan de bar. Ook is het mogelijk om voor een kleine prijs de hele vakantie lang yogalessen te volgen, op het strand of midden in de naaldbossen. Gedurende de week zal het diner 4x gratis verzorgd worden en kun je jezelf opgeven voor een lopend ochtend-buffet tussen 10 en 12. Verder kun je bij de verschillende restaurants en eettentjes op de camping dineren of inkopen doen bij de supermarkt.

sfeer

Surfen

De locaties van Enter The Wave bevinden zich direct aan de Atlantische kust en zijn uitgekozen vanwege hun goede ligging om te golfsurfen. Dankzij de gevarieerde zandbanken zijn de golven geschikt voor zowel beginners als gevorderden en kun je bijna altijd het water in. Bij aankomst kun je kiezen aan welke activiteiten je deel wilt nemen. Als je voor een surfpakket kiest krijg je naast een surfplank en wetsuit voor de hele vakantie ook begeleiding van onze surfleraren en een theorieles zodat je sneller stappen kunt maken. Je keuze voor het surfpakket hoef je pas op locatie door te geven. Meer info: surfpakketten.

etwsurf

Muziek

Na het surfen kun je ‘s avonds genieten van live muziek. In de namiddag openen singer-songwriters vaak het programma en daarna gaan bands en DJ’s tot in de late uurtjes door op één van onze podia of in de nabijgelegen surfdorpen. Afgelopen zomer traden songwriters zoals David Benjamin, bands zoals Lime Coridale en DJ’s zoals De Hofnar onder andere op. De line-up is afhankelijk van de locatie, met een focus op songwriters in Frankrijk en op surfbands en DJ’s in Spanje. De line-up zal ruim voor de zomer bekend worden gemaakt.

muziek

Overnachting

Onze 3 tot 5 persoons tipi (5x5m) is enorm ruim met een leefruimte van 20m2 en een hoogte van 3 meter, zodat je overal gemakkelijk kunt staan. De 2-persoons tipi is met 3x3m kleiner maar voelt ook ruim aan omdat deze tipi geen middenpaal heeft, met een midden-hoogte van 190cm. Tot slot is er de 2-persoons tipi deluxe (Frankrijk): een glamping optie voor degenen die houden van extra comfort. Deze tipitent is net zo groot als de 3-5 persoons tipi (20m2) en heeft 2 comfortabele queensize bedden met deken en kussens, stoelen, kleedjes en een salontafel. Je leest hier meer over de accommodatie.

overnachting

Locaties

Enter The Wave vindt plaats aan de mooie kustlijn van Asturias in Spanje en de dichte naaldbossen van de Landes in Biscarrosse. In Asturias wordt de 5e editie van het Enter The Wave surffestival gehouden, waar elke avond live muziek van bands, DJ’s en singer-songwriters zal zijn, en in Biscarrosse wordt het Enter The Wave forestcamp geopend, waar de nadruk op surf en singer-songwriters komt te liggen. Op allebei de locaties kun je een prachtige kustlijn, afwisselende line-up en uitgebreid gezamenlijk terrein verwachten. Lees meer over de locaties.

festivaletw

SURFFESTIVAL, SPANJE
Het Enter The Wave surffestival vindt deze zomer plaats in onze eigen Surfspot onderaan de Spaanse heuvels van Asturias, met uitzicht op een privé baai aan de Atlantische kust. Het surffestival richt zich naast surfen vooral op muziek […]

BOEK NU
forestcampetw

FORESTCAMP, FRANKRIJK
Wil je veel surfen en meer luxe? Het Enter The Wave forestcamp in Biscarrosse is perfect voor een ontspannen surfvakantie. Het camp heeft een intieme setting onder de dichte naaldbossen van de Aquitaine regio in Frankrijk […]

BOEK NU

Algemene informatie

Tipi's

Kamperen hoeft niet altijd basic te zijn. Op Enter The Wave slaap je in ruime, comfortabele tipi tenten van 5×5 meter (3-5 personen) of 3×3 meter (2 personen) waarin je rechtop kunt staan. Je geeft op locatie zelf aan met welke vriend(inn)en je de tipi gaat delen en of je bijvoorbeeld naast een andere tipi wilt staan. Mocht je alleen reizen dan kun je, als je geen voorkeur hebt, een tipi delen met anderen die ook alleen reizen.
Busreis

Afhankelijk van je bestemming vertrekt onze bus vroeg in de avond of s’ middags.

Bestemming Frankrijk:
Amsterdam (vertrektijd 16:45, station Holendrecht, Meibergdreef 3)
Utrecht (17:45, P+R Leidsche Rijn)
Breda (18:45, Prinsenbeek Station)*

Bestemming Spanje:
Amsterdam (vertrektijd 11:45, station Holendrecht, Meibergdreef 3)
Utrecht (12:45, P+R Leidsche Rijn)
Breda (13:45, Prinsenbeek Station)*

In de bus worden een aantal speelfilms gedraaid en zullen de lampen ‘s nachts uitgaan zodat iedereen zijn nachtrust kan pakken. We komen in de ochtend aan op de camping in Frankrijk of Spanje. De terugreis met de bus start op de zaterdag en de volgende ochtend (ETW Frankrijk) of middag (ETW Spanje) kom je weer aan in België of Nederland.

*Vertrektijden onder voorbehoud

Bagage

Aangezien de bus maar beperkte ruimte heeft voor bagage, is het volgende toegestaan met een maximaal totaalgewicht van 25 kilo:
1x reistas of koffer
1x handbagage
1x slaapzak
1x matje

Wanneer vooraf aangegeven kan je een surfplank meenemen. Tip: doe geen breekbare spullen in je ruimbagage en hang er een nametag aan!

Toegangsbandjes

Bij aankomst op het Tipi terrein zal iedereen in het bezit komen van een Enter The Wave bandje. Deze bandjes dienen als identificatie en moeten daarom gedurende de gehele week gedragen worden. Zonder bandje is toegang tot het Tipi terrein niet mogelijk. Op deze manier houden we ongewenste bezoekers buiten het terrein.

Stroom

Op het terrein zijn enkele oplaadpunten aanwezig die door deelnemers vrij te gebruiken zijn. Oplaadpunten kunnen op verzoek worden gebruikt en gaan na het plaatsen van de electronica weer op slot. Gebruik van deze oplaadpunten is op eigen risico. Enter The Wave is niet aansprakelijk voor diefstal of verlies van goederen bij de oplaadpunten.
Sanitair

Op het terrein zijn op korte loopafstand sanitaire voorzieningen aanwezig. Gebruik van deze voorzieningen is gratis. Douches zijn warm en van goede kwaliteit.
Cash
  Omdat het in niet altijd even makkelijk is om te pinnen in de directe omgeving raden wij aan genoeg cash mee te nemen. Verder rijden er dagelijks pinbusjes naar het naastgelegen dorp waar je cash kunt pinnen.

Algemene voorwaarden

Lees hier de algemene voorwaarden van Travelbase B.V., de reisorganisatie achter Enter The Wave.

Belangrijke documenten

Om Frankrijk of Spanje binnen te komen heb je een geldig legitimatiebewijs nodig. Een geldig Nederlandse identiteitskaart (of paspoort) volstaat. Een Nederlands rijbewijs geldt hier niet als legitimatiebewijs. In geval van calamiteiten is het belangrijk dat je het pasje of polisnummer en polisblad van je reisverzekering bij je hebt. Als je via Enter the Wave je reisverzekering hebt afgesloten ben je verzekerd bij Allianz verzekeringen.
Diefstal

Het is onverstandig om waardevolle zaken zoals een laptop of (dure) camera mee te nemen naar Enter The Wave. Het is mogelijk om een hangslotje voor je tipitent mee te nemen of bij ons te huren. Ook is het mogelijk om een kleine kluis te huren bij de receptie. Helaas kan Enter The Wave de mogelijkheid van diefstal niet uitsluiten. Laat spullen niet onbewaakt achter in de tent.

Enter The Wave alsmede de camping en lokale overheden zijn niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen.

Verloren voorwerpen

Verloren voorwerpen kunnen afgeleverd worden bij de bar. Gevonden voorwerpen zijn hier ook te vinden en terug te krijgen.

Alcoholgebruik

Enter The Wave is alleen toegankelijk voor deelnemers die 18 jaar of ouder zijn. Alcoholgebruik op het Tipi terrein is toegestaan mits hier op een volwassen manier mee om wordt gegaan. Niet naleven van de campingregels kan resulteren in verwijdering van het terrein.
Handicaps

Helaas kan Enter The Wave niet volledig voorzien in de vraag die handicaps met zich mee kunnen brengen. Echter zullen we wel proberen om het voor personen met een handicap mogelijk te maken deel te nemen aan Enter The Wave. Neem hiervoor contact op met de organisatie via info@enterthewave.be

Niet toegestaan op het terrein

1. Wapens zijn verboden op het terrein
2. Industriële gasbranders en installaties zijn verboden. Het is wel mogelijk om een camping gasstelletje mee te nemen.
3. Generatoren zijn niet toegestaan. Dit vanwege geluidsoverlast.
4. Eigen party-tenten zijn niet toegestaan. Dit in verband met de ruimte die hiermee wordt bezet.
5. Vuur is gevaarlijk in een omgeving met tenten midden in de naaldbossen en daarom zijn kampvuren en fakkels evenals barbecues niet toegestaan op het Tipi terrein.
6. Huisdieren zijn verboden op het terrein.
7. Mobiele luidsprekers zijn niet toegestaan op het terrein vanwege overlast bij derden. Mini speakers zijn wel toegestaan, mits dit geen overlast veroorzaakt.
8. Het is niet toegestaan om op het terrein te handelen. Verkoopartikelen zijn niet toegestaan.
9. Drugs zijn verboden.

Belangrijk: Door het betreden van het Tipi terrein stem je ermee in dat je kan worden opgenomen in film, foto en audio of audiovisuele opname die kan worden gebruikt in media en promotie voor Enter The Wave in voortgaande jaren. Ook stem je ermee in dat filmopnames gemaakt door politie of security gebruikt kunnen worden voor de veiligheid of het bestrijden van misdrijven of misdaden.

Door het betreden van het Tipi terrein verklaar je akkoord te gaan met de hierboven genoemde voorwaarden.