Line up

Blik hier terug op de Line-up van 2019. De Line up zal ver voor Enter The Wave 2020 bekend worden gemaakt. Houd de Facebook en Instagram pagina in de gaten voor updates over de line-up!

(Optredens zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

 • LIME CORDIALE

  BLUES/ROCK WK 2 + 3 SP

  De Australische broers van Lime Cordiale maken ‘70s-style pop nummers met invloeden uit blues, reggae, rock & pop. De band is ontstaan in 2009 en combineert inmiddels hun studio opnames met een groot tourschema. Nummers zoals ‘Naturally’ en ‘Dirt Cheap’ zullen voor toffe shows zorgen in Spanje.

 • DE HOFNAR

  DEEP/TECH HOUSE WK 3 + 4 SP

  De unieke DJ-sets van De Hofnar bestaan uit creatieve creaties waarin melodieuze house, deep house en klassieke instrumenten samen worden gebracht. Met zijn motto weet hij het publiek altijd te geven wat ze verdienen: “Jullie zijn de koning, ik ben gewoon hier om jullie te entertainen”.

 • BARE JAMS

  UPBEAT POP WK 6 + 7 (SP) & WK 7 (FR)

  De vrolijke upbeat songs van de Britse band Bare Jams zorgen meteen voor een goede party vibe! Eerder stonden ze al op verschillende festivals in Nederland en grote zalen van o.a de Melkweg. Beluister de nummers ‘Ebbs & Flows’, ‘Fishbowl’ en ‘My oh My’ en bereid je alvast voor op een show vol energie!

 • WILL KNOX

  SINGER-SONGWRITER WK 1+2 FR

  Hoewel de singer-songwriter Will Knox oorspronkelijk uit Londen komt, heeft hij sterke banden met Nederland. Als schrijver heeft hij al samengewerkt met vele Hollandse topartiesten als Miss Montreal en Dotan, waarmee hij ook een BUMA/STEMRA award won. Luister zijn single ‘Stolen Car’ hier.

 • DAVID BENJAMIN

  SINGER-SONGWRITER WK 5 + 6 SP

  De singer-songwriter David Benjamin heeft inmiddels na zijn deelname aan De Beste Singer/Songwriter van Nederland succes geboekt in het binnen- en buitenland. Geïnspireerd door Jack Johnson, John Mayer en Coldplay begon hij zijn eigen nummers te schrijven met als resultaat zijn eerste twee singles ‘Friends’ en ‘Can’t Get My Head Around Loving You’.

 • DANNY BLUE AND THE OLD SOCKS

  ROCK WK 6 (FR) & WK 7 (SP)

  De surfrockband Danny Blue and the Old Socks speelt de ideale muziek om in de mood te komen voor een feestje. Zelf omschrijft de band hun genre als ‘uptempo tropical bikini-rock’. Benieuwd wat dit inhoudt? Beluister dan hier hun nummer ‘King Of The Trashcan’.

 • AMISTAT

  FOLK WK 6+7 FR

  De tweelingbroers van Amistat maken dromerige, akoestische songs en brengen dit over in een intieme, maar energieke live-performance. Hun roots liggen in Europa, maar de inspiratie voor hun muziek komt uit Melbourne. Eerder hebben de broers op Surfana en in Paradiso gestaan. Beluister hier het nummer ‘A Lonely Wait’.

 • COOKHOUSE

  POP/FOLK WK 1 + 2 (SP) & WK 2 (FR)

  Cookhouse herken je aan het rauwe stemgeluid, folky invloeden en de moderne ambient sounds. Verschillende Singles, brengen je van opzwepende nummers zoals In Another Life naar echte folk nummers zoals Old Friend. Cookhouse speelde op verschillende podia door heel Nederland en is dit jaar te gast in Spanje en Frankrijk.

 • LUI HILL

  NEO-SOUL WK 5 + 6 SP

  De muzikale LUI HILL is al vroeg in zijn jeugd begonnen met het spelen van verschillende instrumenten en het ontdekken van diverse muziek genres. Met zijn elektronische ziel in combinatie met zijn schorre maar ook soepele stem weet hij indruk te maken op zijn publiek. Beluister zijn nummer ‘5000 Miles’ hier.

 • JPSON

  FRESH FOLK WK 3 + 4 (FR) & WK 4 + 5 (SP)

  De Zuid-Afrikaanse JPson zorgt er met zijn muziek voor dat je je helemaal laat gaan en geniet van het moment! De roots van JPson liggen op het strand van Kaapstad waar hij voornamelijk bezig was met surfen en gitaar spelen. Samen met zijn gitaar is hij naar Europa gereisd met als resultaat groovy nummers zoals ‘Open Up’ en ‘Denial’.

 • GOLD MEMBER

  ELECTRO-SKANK WK 5 (FR) + WK 6 (SP)

  De mannen van Gold Member met Australische roots zorgen voor een show vol energie! De band heeft inmiddels veel artiesten zoals Lime Cordiale en Sticky Fingers ondersteund tijdens een national tour. Na Gold Member’s album release hebben ze op veel festivals gestaan en aankomende zomer mogen wij ze ook op beide camps van Enter The Wave verwelkomen! Beluister alvast de nummers ‘Waiting for you’ en ‘Poppin’’ om alvast in de juiste stemming te komen.

 • ASH RADFORD

  SINGER-SONGWRITER WK 1 + 2 (FR) & WK 3 + 4 (SP)

  Singer-songwriter Ash Radford heeft door het reizen zijn eigen sound gevonden. De combinatie van zijn robuuste, soulvolle stem en gitaarstijl zorgt voor kippenvel! Op beide festivallocaties zal Ash deze zomer te zien zijn. Beluister zijn nummer ‘Dance With Me’ hier.

 • GUACÁYO

  GROOVY REGGAE WK 7 + 8 (SP) & WK 8 (FR)

  Met een groovy reggaestijl zorgt Guacáyo ervoor dat je helemaal lost gaat. Het motto van de vierkoppige band luidt dan ook; “We want people to move – body and soul”. De kleurrijke beats, gitaarsolo’s, riffs en een unieke stem zorgen voor aanstekelijke deuntjes. Beluister het nummer ‘Lady’ hier.

 • IRRELEPHANT

  FOLK WK 4 + 5 (FR)

  De Utrechtse singer-songwriter Irrelephant maakt laid-back folk met een dromerig randje. Laat je verliezen in de teksten en het gitaarspel die doen denken aan Jack Johnsen en Hozier.

 • GOSTO

  HIPHOP/JAZZ/SOUL WK 3 + 4 SP

  De multi-instrumentalist, zanger, songwriter en producer Roel Vermeer, legt zijn hart op tafel met zijn persoonlijke en indringende teksten. GOSTO’s soulvolle stem en sfeervolle muziek zorgen ervoor dat je wilt dansen en ook soms weer ontspannen wilt luisteren.  Beluister alvast de nummers ‘Tell Me What You’re Made Of’ en ‘My Bad’ om in de juiste vibe te komen.

 • LEOPARTE

  SKA-POP WK 5 SP

  De 7 mannen van Leoparte mixen ska en pop met een breed scala aan genres zoals afrobeat, bumbio, salsa, reggae en gypsy. Het doel van de band is om voor levendigheid en geluk te zorgen tijdens hun shows. Je beluisterd hun nummer ‘Feral’ hier.

 • GREENFIELD

  POP WK 1 FR

  Greenfield is een akoestisch pop trio dat elkaar heeft leren kennen op het conservatorium in Haarlem. Naast zelfgeschreven nummers, spelen zij meezing-covers op hun totaal eigen manier. De band streeft er naar om in elke situatie de intieme woonkamer-sfeer op hun publiek te projecteren. Perfect in Frankrijk dus!

 • JUDY BLANK

  SINGER-SONGWRITER WK 4 + 5 FR

  De 24-jarige Utrechtse singer-songwriter Judy Blank is niet bang om muzikale genres te laten samensmelten. Op haar nieuwe LP Morning Sun die ze opnam met Chris Taylor (Rival Sons, Dylan LeBlanc, The Wood Brothers), mixt ze moeiteloos traditionele folk en groovy americana. Van haar hitsingle “Mary Jane” tot de ballad van “Tangled Up in You”, kan ze alle noten raken. Zelfs levende legendes prijzen haar schrijfvaardigheid; haar lied ‘1995’ werd door niemand minder dan Sir Elton John een favoriet genoemd.

 • CLOSE TO FIRE

  INDIE-POP WK 2 + 3 (FR) & WK 3 + 4 (SP)

  Close to Fire maakt vrolijke Indie-pop, met een surfy sound, unieke meerstemmigheid en catchy pop-songs in een toegankelijke stijl. Door de energie van de drums, fijne basloopjes, speelse melodieën en de sfeer onderling, zorgt Close to Fire voor een luister- en dansbare show. Beluister het nummer ‘Float Away’ hier.

   

 • MOLLY MARTIN

  SINGER-SONGWRITER WK 4 + 5 FR

  De Amerikaanse Molly Martin combineert het geluid van confessionele indie rock songwriting met diepe melodische gevoeligheid. Met haar unieke podiumpresentatie en krachtige stem wil Molly haar horizon als artiest, songwriter en performer uitbreiden en verkennen.

 • CHARLEON

  ELECTRONIC /SAX WK 1 + 2 SP

  CharLeon is een DJ en saxofonist uit Amsterdam die heerlijke solo’s speelt op de meest dansbare dance platen. Lekkere Feel good music dus, gemaakt voor op het strand. Beluister zijn nummer ‘Go Back In Your Body’ hier en kom alvast in een zomerse stemming!

 • CHARMPLAY

  POP/FEEL-GOOD WK 1 + 2 + 3 SP

  De band Charmplay combineert catchy melodieën met een energieke live-performance. De feel-good nummers van deze artiesten passen perfect bij een zonnige namiddag aan het strand. Beluister hun nummer ‘One Minute Alone’ hier. 

 • THE KOALAZ

  ROCK/RAGGAE WK 4+5 SP

  The Koalaz is een band die gaat voor vernieuwing, het mixen van verschillende muziekstijlen en de energie in mensen naar boven brengen. Met hun spacey dub sounds, dikke baslijnen en catchy gitaarrifs zorgt de band voor de juiste sfeer. Beluister hun nummer ‘Paradise Falls’ hier.

 • RUBENSON

  SINGER-SONGWRITER WK 7 + 8 (FR)

  De oorsprong van Rubenson’s muzikale expressie gaat terug naar zijn tienerjaren waar hij al fluisterend z’n eerste cassette bandjes vol zong met zanglijnen. Na 7 jaar in een Haagsche band te hebben gespeeld vond hij in 2016 zijn liefde terug van songwriting.

 • LYRICAL TWINS

  POP WK 6 FR + WK 7 SP

  The Lyrical Twins, een harmonisch pop duo, bestaat uit Jurre van der Linden en Jordy Janssen. Met twee gitaren en twee stemmen spelen zij eigen geschreven songs en covers, waarbij de harmonieën centraal staan. De Twins worden geïnspireerd door artiesten als ”Simon and Garfunkel” en ”Mumford and Sons”. Op het moment zijn The Lyrical Twins bezig om zo veel mogelijk mensen te bereiken met hun eigen composities en unieke klank.

 • BANANA SAVANNAH

  FUNK WK 7 + 8 SP

  Haal je funky outfit uit de kast, want er wordt gedanst op de muziek van Banana Savannah. “Good vibes and positive energy.” Dat is waar het bij deze groove-gerichte band om draait. Naast het spelen van eigen werk worden ook de classics niet overgeslagen. Met veel plezier en creativiteit worden deze nummers ondergedompeld in een Banana Savannah sausje.

 • THE LAST WAVE

  FRESH SOUNDS WK 4 (FR) & WK 4+5 (SP)

  The Last Wave is een vierkoppige band die verschillende genres speelt binnen hun frisse en melodieuze stijl. Na de release van het album ‘Final Box Of Songs’ (2017) stonden er al gauw vele optredens in Nederland gepland. Zowel shows in intieme en grote zalen bezorgde de band veel fans. Beluister het nummer ‘Down South’ hier.

 • STEVE RIDDM

  DJ WK 1 SP

  Het gevoel van absolute vrijheid en intens geluk – dat is de drijfveer in Steve Riddm‘s muziek.  In zijn eigen woonkamer ontwikkelde hij de kracht van het mechanische herhalende ritme van de bekende klassieke house style en breidde dat uit over de jaren naar het grotere nationale en internationale publiek. De diepere basslines en ritmische up tempo tunes die je meenemen op een melodieuze reis zijn kenmerkend voor Steve Riddm’s style als DJ en Producer. Stilstaan is dus geen optie.

 • PSYSO

  INDIE ROCK WK 4 + 5 SP

  PsySo (Psychedelic Society) is een opkomende Psych Indie Rock band met een duidelijke visie en felle passie. Ze combineren pakkende refreinen, diverse grooves en een unieke atmosferische feel & touch. Hun energieke en overtuigende podiumpresentatie laat magie in de lucht hangen.

 • CHARLOT

  INDIE-POP WK 1 FR

  De Nederlandse band CHARLOT staat voor een krachtige combinatie van dream- en indiepop met veel elektronische invloeden. Zangeres en schrijfster Lotte staat ervoor garant dat je vanaf minuut 1 wordt meegezogen in de sfeervolle verhalen die zijn omlijst met verfrissende muziek. De band zorgt voor een uitstekende balans in energieke en meeslepende nummers.

 • CAFÉ LATTE

  PARTYBAND WK 7 + 8 SP

  De vijfkoppige partyband Café Latte speelt frisse mash-ups uit een breed genre. Van Golden Earring tot De Jeugd van Tegenwoordig, Joe Cocker tot Jessie J, deze band maakt van elke avond een knalfeest!

 • WRITIST

  ELECTRO/POP WK 2 SP

  Een liveset van Writist is gevormd door ritmische gitaren, melodieuze zanglijnen en pure elektronica. Gefascineerd door volledige controle speelt hij alle instrumenten en beats live door een innovatief loop-systeem. Beluister zijn nummer ‘Pack of Wolves’ hier.

 • RICHARD CEJER

  SINGER-SONGWRITER WK 6 (FR + SP)

  De Engelse singer-songwriter Richard Cejer is geïnspireerd door de vele roadtrips door Europa tijdens zijn jeugd. Hij creëert een scala aan rauwe emoties met rootsy vocalen die zorgen voor vrolijke uptempo nummers en worden afgewisseld met gevoelige intieme ballads. Voor de fans van John Mayer, The Paper Kites en Ed Sheeran is dit zeker een aanrader!

 • PARTNERS IN SHINE

  DJ + LIVE SAX WK 7 + 8 SP

  Ook dit jaar zijn de Partners in Shine er weer lachend bij. Door hun combinatie van DJ met een live saxofonist weten ze elke avond weer iets unieks en dansbaars neer te zetten. Hitjes, disco, urban of (tech-)house spelen deze gasten naadloos door elkaar heen. Ze zijn er helemaal klaar voor om dit jaar in Spanje alles weer uit de klauwen te laten lopen. Dit is een aanrader!

 • NINETYSIX MUSIC

  SINGER-SONGWRITER WK 3 FR

  Simone Peschel (NINETYSIX music)  is een reizende singer-songwriter/producer uit Nederland. Ze is net terug van een reis door Australie waar ze de straten onveilig heeft gemaakt als straatmuzikant en heeft opgetreden op grotere podia. In haar muziek vloeien emotionele en soulvolle vocals samen met relaxte aktoestische of elektronische grooves. Binnenkort komt haar nieuwe album ‘Egodeath Revolution’ uit en hiermee zal ze dit jaar in Europa op avontuur gaan.

 • LOTTE WALDA

  PUUR WK 1 (SP) & WK 2 + 3 (FR)

  Lotte Walda is een singer songwriter uit Heerlen welke doorbrak via Giels talentenjacht. Ze schrijft eigen verhalende nummers, puur en vanuit het hart geschreven. Daarnaast covert ze nummers vanuit de jaren ’60 & ’70. Denk aan Janis Joplin en Nina Simone. In 2016 stond ze o.a. in Paradiso met Douwe Bob Posthuma.

 • JORN & FRIENDS

  COVERBAND WK 8 SP

  Jorn ten Ham is een allemansvriend met een hele hoop getalenteerde muzikanten als vrienden. Samen hebben zij besloten de handen ineen te slaan en ervoor te zorgen dat er allemaal bekende songs op de meest creatieve manieren gecoverd worden.

  Dit jaar komt Jorn & Friends ons op Enter The Wave weer verblijden met de heerlijke sound die deze collaboration produceert!

 • EMY

  INDIEPOP-SOUL WK 8 SP

  De singer-songwriter Emy weet veel gevoel, leven en urgentie in haar stem te leggen wat ervoor heeft gezorgd dat zij de derde plaats op Humo’s Rock Rally 2018 heeft bemachtigd . Ondertussen heeft ze besloten om een band rond zich te verzamelen en zal EMY ons verassen met nummers binnen het genre Indiepop en Soul.

 • DANIËL TERVOOREN

  SINGER-SONGWRITER WK 8 FR

  De Leidse singer-songwriter Daniël Tervooren is een uiterst eigenzinnige muzikant die niet bang is om weg te stappen van de traditionele singer-songwriter muziek. Hij speelt in op zijn publiek met zijn melodische energieke lijnen. Alhoewel hij zichzelf begeleidt met enkel een akoestische gitaar bouwen zijn nummers geleidelijk op naar melancholische explosie.

 • LYST

  ALTERNATIVE ROCK WK 1 SP

  De vier heren van LYST uit Rotterdam en omgeving houden van stevige alternatieve rock, maar zijn ook niet vies van een vleugje indie en pop. LYST componeert met dikke hooks en krachtige uithalen. De sfeer wordt bepaald door zwevende, heftige gitaren die worden ondersteund door uitdagende drums en een zware laag bas. Voeg hier een aantal pakkende zangmelodieën aan toe en klaar is LYST!

 • JUMELAGE

  FUNKY HOUSE WK 7 + 8 SP

  Dansjes in het bos, yes! De Rotterdamse DJ Jumelage is een lekkere toevoeging aan onze line-up en zal disco funky house voor draaien je in de Spaanse bossen van Asturias!

 • IME GERADEHOUSE

  FUNK/DISCO/HOUSE WK 2 SP
  Laid back, niet moeilijk doen, lekker makkelijk. Lekkere funk, disco house en soepele muziek. Met muziek van Monkey Safari, Super Flu, HNNY zet deze Utrechter een heerlijke mix tussen disco en house neer.
 • DISCO KARAVAAN

  DISCO

  De 80’s DJs van Disco Karavaan brengen Disco terug naar de dansvloer. Met de nodige techno ervaring hebben deze DJ’s hun focus op vrolijke disco techno. Met de volledig omgebouwde DJ-booth-caravan staan de DJ’s van Disco Karavaan als residents op Enter The Wave.